Polttavan kuumaa big band -soittoa tarjolla Jazztorin lauantaissa 29.9.

Nuorista eturivin jazzmuusikoista koostuva, vasta reilun puoli vuotta yhdessä harjoitellut energinen Roast Burn Big Band ei ole epäröinyt julistautua superkokoonpanoksi. On pakko kysyä orkesterin keulahahmolta Aarni Häkkiseltä, mihin tuollainen määre perustuu.

”Meillä on sektiot täynnä suomalaisen rytmimusiikkikentän nuoria lupauksia. Vientiä on muihinkin suuntiin niin paljon, että kokoonpano myös elää jatkuvasti. Tuuraajina käytetään kannuksensa jo moneen kertaan hankkineita konkareita.”

Lahden Jazztorille ja Pikkuteatteriin Häkkinen kertoo tuovansa kokoonpanon, jossa esimerkiksi pianisti ja rumpali ovat tuoreita kilpailuvoittajia.

”Ja saksofonistisektio on täynnä Sibelius-Akatemian Michael Breckereitä.”

Solistista voimaa löytyy, vaikka samaan aikaan Jazztorin keikan kanssa harjoitteleva Ricky Tick Big Band on poiminut riveistä yhden pasunistin.

Laulusolisteja Roast Burn Big Band ei ole toistaiseksi kaivannut, eikä sellaista kuulla myöskään Jazztorilla.

”Me menemme täysin musiikki edellä. Toistaiseksi olemme onnistuneet löytämään musiikkia, joka on vahvasti instrumentaalipohjaista.”

Aarni Häkkinen esiintyy konsertissa pasuunasolistina.

Aarni Häkkinen esiintyy konsertissa pasuunasolistina.

Roast Burn Big Band nauttii nopeista tempoista ja polttavan kuumista tunnelmista. Esikuviksi Häkkinen nostaa Bob Mintzerin ja Buddy Richin big bandit sekä John Fedchockin New York Big Bandin.

Millaista ohjelmistoa Lahdessa on luvassa?

”Meillä on varsin laaja repertoaari. Kahta samanlaista keikkaa ei ole, ja haluamme pitää kiinni yllätyksellisyydestä. Paljon riippuu myös päivän fiiliksestä.”

”Ennen kaikkea haluamme soittaa hyvää musaa, sellaista minkä koemme itsellemme tärkeäksi.”

Orkesterin juuret leviävät maantieteellisesti laajalle ympäri Suomen. Reilua puolta jäsenistä yhdistää Häkkisen mukaan toimiminen jossakin vaiheessa Suomen Big Band -yhdistyksen Junior All Star Big Bandissa.

Pikkuteatterin keikka on orkesterille myös valmistautumista viikkoa myöhemmin Helsingissä järjestettäviin big bandien SM-kilpailuihin.

Mahtaako olla hyvä enne, että kaksi vuotta sitten Jazztorilla esiintynyt Sointi Jazz Orchestra on tällä hetkellä hallitseva Suomen mestari yhdessä Jyväskylä Big Bandin kanssa?

Roast Burn Big Band
Lauantaina 29.9. klo 19
Pikkuteatteri
Liput 15 e

Lahti Big Band tuottaa tapahtuman yhteistyössä puhallinsoitinkorjaamo RoHi Oy:n kanssa