Tervetuloa viihtymään

Perinteinen tapahtuma, jota yrityksetkin arvostavat.

jazz_02

Vuonna 1989 perustettu Lahden Jazztori on pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetty kaupunkifestivaali Lahdessa. Tänä vuonna perinnettä uudistetaan jalkautumalla useille konserttiareenoille torin ympäristössä. Musiikin lisäksi luvassa on paljon muutakin.

Tinkimättömänä swing-orkesterina maineeseen noussut Lahti Big Band on nykyään monikasvoinen kokoonpano, jolta taipuu niin salsa, blues, soul, jazz kuin isolle orkesterille sovitettu iskelmäkin. Joustavuudesta kertoo yhteistyö Paula Koivuniemen, Laura Voutilaisen, Nat Newbornin ja Ismo Haaviston kaltaisten eri musiikkigenrejä edustavien artistien kanssa.

Vuodesta 1984 toiminut orkesteri saa jalan lyömään tahtia myös omilla taitavilla laulusolisteillaan.

Lahden kaupunki myönsi Lahti Big Bandille vuonna 2014 kulttuurialan tunnustuspalkintonsa. Perusteluissa todettiin orkesterin tehneen ”tinkimätöntä työtä lahtelaisen big band -musiikin ja koko jazz-kulttuurin lipunkantajana jo kolmenkymmenen vuoden ajan”.

Orkesterin taiteellisena johtajana ja kapellimestarina on viime vuodet toiminut Erno Tiittanen, joka on myös tehnyt orkesterille suuren määrän uusia sovituksia.

Puheenjohtaja Janne Tarmion mukaan orkesteri haluaa olla aktiivinen toimija lahtelaisessa kulttuurikentässä sanan laajassa merkityksessä. Tahtotila näkyy myös tänä vuonna uudistuvassa Jazztori-konseptissa, joka perustuu useiden vakiintuneiden tuottajatahojen yhteiseen ponnistukseen.

Valmiutensa olla yhteistä jazz-juhlaa rakentamassa ovat ilmaisseet esimerkiksi uusiin tiloihin Hämeenkadulle muuttanut Möysän Musaklubi, paikallista klubiperinnettä yllä pitävä Tirra, lahtelaiset musiikkioppilaitokset, kaupungin kulttuuritoimi, kaupunginkirjasto ja jazzelokuvien parhaimmistoa esittämään mielivä Kino Iiris.

Kumppanina olet antamassa oman panoksesi lahtelaisen musiikki- ja kulttuurielämän hyvinvointiin, tuomassa valoa syyskuun viimeisen viikon pimeyteen ja tarjoamassa unohtumattomia elämyksiä omalle työyhteisöllesi tai asiakkaillesi. Miellyttävästi sisätiloissa ja moniulotteisen rytmimusiikin parissa.

Jazztorin kotisivu.