Osmo Ikonen: ”Big bandin kanssa esiintyminen on aina hieno kokemus.”

Syksyksi kääntyvä keli sai Lahti Big Bandin kanssa harjoittelemaan tulleen Osmo Ikosen heittämään ilmoille hieman huolestuneen kysymyksen.

”Eihän se mikään ulkokeikka ole?”

Yhteisharjoitus järjestettiin Jazztorilla 28.9. pidettävän konsertin merkeissä. Puhe Jazztorista oli vienyt ajatukset torin maisemiin. Mieli rauhoittui, kun todellinen esiintymispaikka eli Möysän Musaklubi otettiin esiin.

Big bandien kanssa työskentelemisestä Ikosella on omien sanojensa mukaan vain hyviä muistoja.

”Suomesta ei taida löytyä kovinkaan monta big bandiä, joiden kanssa en olisi esiintynyt. Se on aina hieno kokemus. Ison bändin soundi on niin makea, jäljittelemätön. Tietysti iso kokoonpano tuo välillä haasteitakin. Liikkumavaraa esityksissä ei ole samalla tavalla kuin pienempien kokoonpanojen kanssa.”

OsmoI2

Möysän Musaklubilla ohjelmiston ytimessä on tuttua Frank Sinatraa ja Stevie Wonderia. Kuinka Ikonen luonnehtii suhdettaan tähän esiintyjäkaksikkoon, kahteen legendaan?

”Etenkin Wonder oli minulle nuoruusvuosina kaikkein suurin musiikillinen vaikuttaja. Sinatra on tullut mukaan vasta myöhemmin, kilometrien karttuessa. Taitaa olla niin, että Sinatran täydelliseen ymmärtämisen tarvitaan hieman elämänkokemusta. Molemmat ovat mielettömiä tyyppejä, joiden fraseerauksesta voi ottaa paljonkin oppia.”

Ikosen konserttikalenteri on nykyisin täynnä keikkoja säännöllisten TV-esiintymisten lisäksi. Sunrise Avenuella on ollut paljon vientiä, ja Oddarrang vaatii myös osansa. Soolokeikkojen osuudeksi Ikonen heittää kysyttäessä noin kolmanneksen.

”°Vapaapäiviä ei hirveästi ole.”

Onko levyrintamalla odotettavissa uutta?

”Olen toki koko ajan tehnyt musiikkia, mutta varsinaista levykokonaisuutta ei ole ollut rakenteilla. Tämä on enemmän singlejen ja suoratoiston aikaa. Mutta itse asiassa olisi aika makeaa, jos joskus pääsisi tekemään big band -levyn. Sellainen minulta vielä puuttuu.”

Osmo Ikonen, Soul Twin Sisters ja Lahti Big Band
Möysän Musaklubi 28.9.
Showtime 21.00
Liput ovelta 20 euroa, ennakkoon Tiketistä