Marius Neset Jazztorin 30-vuotisjuhlien tähtivieras, Nina Tapio Lahti Big Bandin solisti

Lahden Jazztorin 30-vuotisjuhlien ohjelma alkaa hahmottua. Tulossa on jälleen usean tuottajatahon viikon mittainen yhteisponnistus.

Festivaali polkaistaan käyntiin ilmaiskonsertilla Kalevi Aho -salissa sunnuntaina 22.9. Myös päätöskonsertti viikkoa myöhemmin on ilmainen, kun Lahti Big Bandin järjestämän big band- ja rytmimusiikkileirin osanottajat pääsevät Vaahterasalissa esittelemään osaamistaan.

Lahti Big Band on kutsunut oman keikkansa (pe 27.9.) vierailevaksi solistiksi monesta yhteydestä tutun Nina Tapion. Luvassa on viihdyttävä kokonaisuus, jossa liikutaan Carpenters-henkisistä tunnelmista menevämpään rytmimusiikkiin. Myös orkesterin omat solistit pääsevät ääneen.

Juhlakonsertti (la 28.9.) on yksi Jazztorin lähimenneisyyden kunnianhimoisimmista hankkeista. Menestyksestä toiseen viime vuosina kulkeneen Sointi Jazz Orchestran solistina Vaahterasalissa kuullaan April Jazzillakin vieraillutta Marius Nesetiä. Valovoimainen norjalaissaksofonisti oli ainoa eurooppalainen muusikko arvovaltaisen Down Beat -julkaisun vuonna 2016 julkaisemalla sukupolvensa mielenkiintoisimpia nimiä esitelleellä 25 for the Future -listalla.

Mielenkiintoinen kohtaaminen on luvassa myös, kun Jimi Tenorin elektroniikka saa tuekseen Arricone Brass Septetin vasket Kalevi Aho -salissa sunnuntaina 22.9. Tarjolla on parhaita paloja lahtelaislähtöisen artistin mittavasta sävellysarsenaalista.

Jimi Tenor esiintyy Jazztorilla Arricone Brass Septetin kanssa.

Tiistaina 24.9. kaksi nuorista muusikoista koostuvaa kokoonpanoa tuo Pikkuteatterille tuulahduksen pääkaupungin musiikkioppilaitoksista. 2+2 Bandilla ja Jonas Metsäkylä Triolla on juuret Sibelius-Akatemiassa ja Pop & Jazz Konservatoriossa.

Tirrassa kuullaan keskiviikkona 25.9. kahta paikallista yhtyettä, kun Bay Swing Band ja keväällä koottu Groove Buddies nousevat lavalle.

Möysän Musaklubi on jälleen vahvasti mukana järjestelyissä. Torstaina 26.9. Mössön lavan valtaa Tomi Salesvuo East Funk Attack. Lahti Big Band viihdyttää samoissa tiloissa vuorokautta myöhemmin.

Runko-ohjelman ympärille rakennetaan muuta oheistarjontaa kesän ja alkusyksyn aikana. Näillä näkymin ohjelmassa on viime vuoden tapaan myös lyriikkaa, tällä kerralla ”Jazz Poetry” -teemalla. Lahden kaupunginkirjastokin osallistuu ohjelman rakentamiseen myöhemmin julkistettavalla omalla tuotannollaan.

Tarkemmat ohjelma- ja esiintyjätiedot löytyvät juhannuksen jälkeen Jazztorin kotisivuilta, ajankohtaisinformaatio myöhemmin Jazztorin facebook-sivulta. Ennakkomyynti osaan tapahtumista käynnistetään kesäkuun aikana Tiketissä.

Festivaali saa Lahden kaupungilta taloudellista tukea ja apua muun muassa tilajärjestelyihin.

jazztori.fi