Kalevi Louhivuori Lahti Big Bandin vappukonsertin solistina

Konsertin punaisena lankana on Louis ”Satchmo” Armstrongin perintö.

Louis Armstrong (1901–1971) oli rodulliset raja-aidat ylittänyt juurimusiikin uudistaja, joka trumpetillaan ja scat-laulullaan viitoitti jazzille tietä uuteen aikaan. Hän oli myös yksi aikakautensa rakastetuimmista viihdyttäjistä, suurenkin yleisön suosikki.

Lahti Big Band kunnioittaa Armstrongin perintöä vappukonsertillaan Pikkuteatterilla 1.5. Trumpetti- ja laulusolistina on kansainvälisestikin arvostettu Kalevi Louhivuori. Sovitukset ovat Lahti Big Bandin kapellimestarin ja taiteellisen johtajan Erno Tiittasen.

Sama ohjelmisto kuultiin jo helmikuussa Great Helsinki Swing Big Bandin esittämänä. Loppuunmyydyn Malmitalon yleisö otti kokonaisuuden innostuneesti vastaan, samoin jazzrytmit.fi-verkkosivuston Harri Aavaharju:

”Kalevi Louhivuori on selkeästi perehtynyt jazztrumpetin traditioon. Paikka paikoin soitossa kuuluivat alkuperäiset äänenkuljetukset ja sitten taas otteita omasta päästä, mutta perinteitä kunnioittaen. Näin soitetaan myös tänä päivänä New Orleansissa.”

Kalevi Louhivuori kertoo syttyneensä Armstrongin musiikkiin toden teolla noin 13 vuoden iässä, samoihin aikoihin jolloin Miles Daviskin kolahti. Uudistajia molemmat.

Konserttiin valikoituneita kappaleita Louhivuori luonnehtii itselleen merkityksellisiksi ja omaan soittotyyliin hyvin istuviksi. Tärkeää valinnoissa oli hänen mukaansa myös se, että kappaleet edustavat sitä estetiikkaa, jota Armstrong itse oli luomassa. Luonnollisesti mukaan haluttiin myös yleisölle entuudestaan tuttuja hittejä.

Erno ”Arricone” Tiittasen sovitusten Louhivuori sanoo tuovan ohjelmistoon persoonallista ”twistiä”.

”Sovitukset on tehty perinteitä kunnioittaen, mutta mukaan on sopivassa suhteessa tuotu uusia ja maistuvia mausteita.”

A Tribute to Louis Armstrong

Lahti Big Band feat. Kalevi Louhivuori

1.5.2020 klo 16

Pikkuteatteri, Lahti

Liput 20 e, opiskelijat 15 e

Ennakkomyynti: Tiketti (hinta ei sisällä toimituskuluja)