Lahden Jazztori uudistaa konseptiaan

Vuodesta 1989 yhtäjaksoisesti järjestetty Lahden Jazztori astuu uuteen aikaan. Yhden konserttiareenan sijasta festivaali jalkautuu useisiin konserttitiloihin ja klubeihin. Ajankohdaksi on valittu syyskuun viimeinen viikko.

Musiikin ohella ohjelmassa on muutakin tarjontaa. Kino Iiris on lupautunut näyttämään jazzaiheisen elokuvan. Lahden kaupunginkirjasto tarjoaa tilansa jazzlevyraatia varten ja suunnitteilla on pubivisaa jazzin tiimoilta. Myös jazzmessua, jazzkaraokea ja swing/bluestanssiaisia kehitellään. Lastenkulttuuriakin on luvassa.

Lahti Big Band jatkaa festivaalin oikeudenomistajana ja vastaa tapahtumaviikon markkinoinnista yhteisen sateenvarjon alla. Orkesteri on lisäksi mukana Lahden musiikkiopiston kanssa järjestettävällä big band -leirillä ja esiintyy myös omalla ohjelmistollaan.

Festivaaliohjelmaa täydennetään kesän ja alkusyksyn aikana. Kiinnostuneet tapahtumajärjestäjät toivotetaan yhä tervetulleiksi mukaan. Tapahtumatuottajat toimivat omalla riskillään, mutta Lahti Big Band ojentaa oman auttavan kätensä markkinointiponnistelujensa ja kumppanimyyntinsä välityksellä.

Jazztori3_low

Ensimmäisiä esiintyjäkiinnityksiä tehdään parhaillaan. Näillä näkymin konsertteja on tiedossa ainakin Möysän musaklubilla, Kalevi Aho -salissa ja Tirrassa.

Jazztorin jatkoa viime syksynä varmistamassa ollut Mössön Antti Puhakka on hyvillään.

”Tällainen yhdessä tekeminen on tätä aikaa ja olemme alusta lähtien halunneet olla mukana. Lauri Porran Flyover Ensemble on tulossa Hämeenkadulle keskiviikkoiltana. Lauri on ollut innoissaan. Tapahtumasta voisi hänen mukaansa rakentaa vähän isomman show’n visuaalisena elokuvamaisena konserttikokonaisuutena.”

RoHi Oy yhteistyökumppaneineen haluaa tuoda oman panoksensa Jazztorin artistikattaukseen lauantai-illalle.

”Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -sali sopisi kokonsa ja akustiikkana puolesta hienosti konserttiareenaksi”, sanoo RoHi:n Timo Hiipakka. ”Neuvottelut artistien kanssa ovat vielä kesken. Tiedotamme lisää heti, kun neuvotteluissa on edetty tarpeeksi pitkälle.”

Tirran ja Torven Hannu Kilkki on viehättynyt ajatukseen maanläheisesti ja hieman kotikutoisesti rakentuvasta festivaalista.

”Tästä on hyvä lähteä liikkeelle. Haluamme olla mukana rakentamassa Jazztorin tulevaisuutta.”

Tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä Lahden kaupungilta on ollut läsnä suunnittelutapaamisissa.

”Ihmisiä ei ole aina helppo saada innostumaan. Lahti Big Band onnistui kuitenkin nyt saamaan paljon toimijoita puolelleen.”