Arricone Brass Septet Meets Jimi Tenor

Lahti Big Bandin kapellimestarin ja taiteellisen johtajan Erno Tiittasen luotsaama Arricone Brass Septet on ennakkoluuloton vaskiseitsikko, joka uusimmassa produktiossaan kohtaa Jimi Tenorin elektroniikan ja sovitukset. Kaiken kaikkiaan Lahti Big Bandin muusikoita kokoonpanossa on trion verran.

Erno Tiittanen, Timo Hiipakka ja Heikki Volotinen (takana) ovat tuttuja myös Lahti Big Bandista.

Ensimmäiset yhteiset harjoitukset pidettiin Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -salissa, tulevalla konserttiareenalla, maanantaina 2.9. Varsinainen konsertti on Lahden Jazztorin avajaispäivänä 22.9. kello 19.

Säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor kertoo, että esiintyminen Jazztorilla on hänelle itselleen mitä ilmeisimmin ensimmäinen festivaalin 30-vuotisessa historiassa.

”Yleisön joukossa toki olen ollut useammankin kerran.”

Lahtelaisjuuret tuovat Tenorin Lahteen edelleen säännöllisesti.

”Äitiä tulee käytyä katsomassa, ja mökkikin on lähellä. Torvessakin on tullut viime aikoihin asti soitettua lähes joka vuosi.”

Jazztorin ohjelmistokokonaisuuden Tenor kertoo painottuvan 2000-luvun tuotantoon, vaikka maistiaisia on aiemmiltakin vuosilta.

”Eniten kappaleita taitaa olla Jimi Tenor & Kabukabun ohjelmistosta, jossa torvia on valmiiksi mukana. Ja onpa mukana myös UMO:n kanssa tehty I was here.”

Sovittaminen vaskiseitsikolle on tuonut mukanaan uudenlaisia haasteita.

”Aikalailla on ollut rakentamista. Septetti on erikoiskokoonpano. Täytyy esimerkiksi ottaa huomioon, että mukana ei ole ainuttakaan pianon tai kitaran kaltaista sointusoitinta.”

Kone hoitaa rummut, tuuba bassolinjan.

Ensimmäisten harjoitusten jälkitunnelmissa Tenorilla oli muutakin puntaroitavaa.

”Vaatii vielä työtä, että saan löydettyä rumpukoneelle ja muulle elektroniikalle kokonaisuuteen istuvan roolin ja rytmin. Ensi kerralla homma toimii varmasti jo huomattavasti paremmin.”

Tenorilla on vakiintunut kansainvälinen maine. Faneja ja Tenorista kiinnostuneita tapahtumatuottajia löytyy etenkin Keski-Euroopasta. 

”Ensi viikolla suuntaan taas Wieniin ja Dachauhun. Molemmissa soitan paikallisen big bandin kanssa.”

Miten olisi yhteiskeikka Lahti Big Bandin kanssa?

”Miksipä ei. Siitä voisi tulla mielenkiintoista.”

Jimi Tenor & Arricone Brass Septet

Sunnuntai 22.9. klo 19

Kalevi Aho -sali, Hämeenkatu 4 Lahti

Liput ennakkoon Tiketistä, ovelta tuntia ennen.