Sam Huber tuo Lahteen tuulahduksen New Yorkista

Trap-musiikki.

Se oli yksi asioista, joihin funkia pitkään tehnyt Sam Huber jäi kiinni New Yorkissa. Uudet vaikutteet kuuluivat viime vuonna julkaistulla hip-hopia, soulia ja funkia yhdistelleellä Confused-albumilla. Joku oli kuulevinaan kaikuja myös David Bowien, Princen ja David Byrnen tuotannosta. Puhuttiin Future Funkista ja Trap Funkista. Sanottiinpa Huberin kantavan myös Sinatraa sisällään.

Uusikin levy, Top of the World, on purkitettu, ja julkaisuajankohdaksi on ilmoitettu 21.9. Tuottajana nytkin omaa True Groove Records -levymerkkiään pyörittävä Tomás Doncker ja taustalla muusikkoryhmä, jolla on kokemusta yhteistyöstä Madonnan, Aretha Franklinin, Bruce Springsteenin, Stingin ja Snoop Doggin kaltaisten artistien kanssa.

Docker kehuu Huberia ”uskomattomaksi esiintyjäksi” ja ”uskomattomaksi laulajaksi”. Yhteiset aivoitukset löytyivät heti, ja keikoillakin on kuulemma ”hiton hauskaa”.

Uutta levyä on ennakkoon kuvailtu edeltäjäänsä ”popimmaksi, soulimmaksi, mustemmaksi ja perinteisemmäksi”. Möysän musaklubin lavalla Lahden Jazztorin torstaissa 27.9. kuullaan, mistä tarkemmin ottaen on kysymys. Huberin mukana levynjulkistuskiertueella on joukko New Yorkin skenen rautaisia ammattilaisia, The True Groove All-Stars.

Tomás Docker kertoo tuottavansa ”globaalia soulia”, musiikkia koko maailmalle. Tämä groove puree taatusti myös Lahdessa.

Voit ostaa lipun ennakkoon täältä.