LAMK mukaan Lahden Jazztorin kehittämiseen

Lahti Big Band ry ja Lahden ammattikorkeakoulu (LAMK) ovat sopineet Lahden Jazztorin yhteisestä kehittämisestä. Festivaali toteutetaan nyt syyskuussa uudistetulla eri tuottajatahot yhteen kokoavalla toimintakonseptilla, ja yhteistyön puitteissa sitä kehitetään entisestään.

Lahden Jazztori -palvelukehitysprojektiin kytketään syksyn 2017 restonomiopiskelijoiden toisen vuoden opintoja sekä mahdollisesti myös IT-tradenomi- ja ympäristöpuolen insinööriopiskelijoiden työpanosta.

Monialaisen projektin päätteeksi esitellään kokonaisvaltainen palvelukonsepti, joka varsinaisten konserttielämysten ohella voi sisältää kytkentöjä esimerkiksi majoitus- ja ravintolapalveluihin. Digitaalisella markkinoinnilla on projektissa tärkeä sija.

Yliopettaja Mika Kylänen Liiketalouden ja matkailun alalta uskoo projektin kiinnostavan ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

”Lahden Jazztorin uusi verkostoitumista hyödyntävä malli tarjoaa kehitystyölle runsaasti erilaisia ulottuvuuksia ja käytännönläheisen oppimismahdollisuuden. Perinteinen festivaali istuu hyvin myös Päijät-Hämeen matkailun ja vapaa-ajan palveluiden kehittämiseen.”

Lahti Big Band ry:n puheenjohtaja Janne Tarmio on innostunut yhteistyön avaamista mahdollisuuksista.

”Festivaalin kehittämiseen, kumppanihankintaan ja näkyvyyden parantamiseen saadaan nyt kaivattuja resursseja. Uskon, että tässä kaikki ovat lopulta voittajia eri tuottajatahoja ja konserttiyleisöä myöten.”

LAMKin restonomikoulutuksen toisen vuoden Projektisyksy tarjoaa monialaisen palvelukehittämisalustan alueen toimijoille yhdistäen elämys-, vastuullisuus- ja digitaalista osaamista. Tänä syksynä toimeksiannoissa perehdytään muun muassa Päijänteen, Vääksyn ja Pajulahden kehittämiseen. Lue lisää restonomikoulutuksesta: www.lamk.fi/restonomi.

Vuonna 1989 ensimmäisen kerran toteutettu Lahden Jazztori on pisimpään yhtäjakoisesti järjestetty kaupunkifestivaali Lahdessa. Oikeudenomistaja ja eri toimijat yhteen saattava taho on Lahti Big Band ry.
www.jazztori.fi
www.lahtibigband.fi