Big band -taustat tukevat hyvin Whitney Houstonin mahtipontisuutta, uskoo Nina Tapio

Nina Tapio ampaisi suuren yleisön tietoisuuteen 1990-luvulla platinaa ja kultaa myyneen Taikapeli-duon toisena jäsenenä. Asema kansallisessa tietoisuudessa vakiintui 2000-luvun puolella, jolloin Tapio oli useana vuonna mukana TV:n Idols-tuomaristossa. 

Pitkän linjan ammattilaisen uran juuret ulottuvat viiden vuoden ikään asti, jolloin Tapio teki ensimmäiset lastenlaulutallenteensa. Sittemmin hän on laulanut taustoja muun muassa Kirkan tunnetuiksi tekemiin kappaleisiin, ollut kysytty musikaalitähti ja tullut ääninäyttelijänä tutuksi Toy Storyn ja Pienen merenneidon kaltaisissa animaatioelokuvissa.

Tämän vuoden puolella Tapio on ollut mukana UIT:n Helppoa kuin heinänteko -revyyssä ja Lappajärven kesäteatterin Pari suhdetta -komediassa. Lahden kaupunginteatterissa Tapio ihastutti viimeksi Housut pois -produktiossa.

Syyskuun lopulla Tapio palaa Lahteen laulamaan Whitney Houstonin tuotantoa Lahti Big Bandin säestyksellä.

”Tosi kiva päästä esiintymään big bandin kanssa pienen tauon jälkeen. Houstonin tuotannossa on paljon mahtipontisia balladeja, jotka varmasti kuulostavat hyvältä isolle orkesterille sovitettuna.”

Sovituksista vastaa Lahti Big Bandin kapellimestari ja taiteellinen johtaja Erno Tiittanen, joka on Tapion rinnalla ollut mukana vuoden alussa perustetussa Jean S:n juurilta ponnistaneessa Säädyttömät-yhtyeessä.

”Äänenkäytön guru”

Whitney Houstonin taidoista Tapio kertoo vakuuttuneensa heti ensimmäisten hittien tultua julki.

”Kun on itsekin laulaja, taitavat laulajat herättävät aina erityistä kiinnostusta. Houston oli harvinaislaatuinen esiintyjä, eräänlainen äänenkäytön guru. Hänen tulkinnoissaan on aina ajatus takana, tietoisuus siitä mitä teksteistä ja niiden takaa löytyy.”

Tiittasen sovitukset ovat uskollisia alkuperäisille esityksille sävellajeja myöten. Minkäänlaiseen imitaatioon ei kuitenkaan ole tarkoitus sortua.

”Rakennan omat tulkintani omalta pohjalta, luonnollisesti esikuvaa kunnioittaen”, Tapio luonnehtii.

Omaa sooloalbumiakin Tapio on viime vuosien aikana kehitellyt.

”Levyä rakennetaan hartaasti kuin Iisakin kirkkoa. Yksi syy on tietysti se, että olen viime vuodet ollut jokseenkin täystyöllistetty muutenkin. Uutta materiaalia syntyy koko ajan, mutta olen ottanut opiksi enkä enää uskalla sanoa mahdollisesta ilmestymisajankohdasta yhtään mitään.”

Nina Tapio ja Lahti Big Band nousevat Möysän Musaklubin lavalle perjantaina 27.9. Ilta avataan Stevie Wonder -tunnelmissa Klaara Koivusen, Kent Jonassonin ja LBB:n voimin. Ennakkoliput Tiketistä.

Kuva: Kristian Maukonen